Hozzávalók:
Tésztához:
4db tojássárga
150g cukor
3dl natúr joghurt vagy kefír
100g puha vaj/margarin vagy zsír
400g liszt
1 csomag sütőpor
csipet só
kb. 2kg savanykás alma
1db citrom kifacsart leve
Tojáshabhoz:
6db tojásfehérje
2 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
~Az almát meghámozzuk, lereszeljük, meglocsoljuk citromlével, ízesítjük fahéjjal és cukorral ízlés szerint.
~ Tetszés szerint kicsit meg is párolhatjuk, ha úgy jobban kedveljük. Akkor 1-2 evőkanál keményítőt keverjünk simára egy kevés vízzel és forraljuk össze vele az almát.
~ A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
~A tojássárgát a cukorral krémesre keverjük, majd folyamatos keverés közben hozzáadjuk a puha zsiradékot és a joghurtot. Végül belekeverjük a sütőporral, sóval elkevert lisztet.
~ Egy vajjal kikent vagy sütőpapírral bélelt tepsibe egyenletesen elsimítjuk a masszát.
~ Majd egyenletesen elosztjuk rajta az almát és kb. 30 percre betoljuk a forró sütőbe.
~ Közben a tojásfehérjét 2 evőkanál hideg vízzel és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük.
~ Az almás sütit 30 perc után kivesszük a sütőből és a tojáshabot lazán szétkenjük a tetején és további kb. 10-15 perc alatt készre sütjük.
Tipp: Mandulát is lehet a tojáshabra szórni, de vigyázzunk, mert a mandula nagyon hamar megbarnul a tetején!
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: