Hozzávalók:
kb. 150g alma (kb. 2 db mérettől függően)
130g teljes kiőrlésű liszt
130g finomliszt
1/2 csomag sütőpor
1 kiskanál szódabikarbóna
1 kiskanál fahéj
1db tojás
1 csomag vaníliás cukor
100g cukor
0,5 dl étolaj
2 dl író
Elkészítés:
A tojást jól kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk az olajat és az írót.
Ezután lassanként adagoljuk bele a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, fahéjat. Laza mozdulatokkal addig keverjük, amíg egynemű massza lesz belőle. Utoljára keverjük bele a hámozott, feldarabolt vagy lereszelt almát.
A tésztát a papírral bélelt formákba töltjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
A formában hagyjuk még kb. 10 percet hűlni, és ízlés szerint megszórhatjuk porcukorral, fahéjas cukorral, kakaós cukorral vagy csak simán is tálalhatjuk.
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: