Hozzávalók:
Tésztához:
2dl langyos tej
100g cukor
1/2 kocka élesztő
50g vaj/margarin
380g liszt
1 kiskanál só
Töltelékhez:
1,5kg savanykás alma
1db citrom kifacsart leve
kb. 100g cukor
1 kiskanál fahéj
50g mazsola
3db tojás
4dl tejföl
Elkészítés:
A langyos tejben elkeverünk 1 kiskanál cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt, langyos helyen kelesztjük kb. 10-15 percig.
A tészta többi hozzávalóját egy tálba öntjük, majd belekeverjük az élesztős tejet, és sima tésztává dagasztjuk. Egy konyharuhával letakarjuk, kb. fél órát langyos helyen pihentetjük, kelesztjük. Majd lisztezett deszkán ismét átgyúrjuk a tésztát, 2/3 részét sütőpapírral bélelt sütőlapon kinyújtjuk, így is pihentetjük még kb. 15 percet.
Közben az almát meghámozzuk, kimagozzuk és vékony szeletekre vágjuk VAGY lereszeljük, a citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljon be.
A tésztán egyenletesen elosztjuk, megszórjuk ízlés szerint cukorral, fahéjjal és mazsolával.
A tojásokat a tejföllel és a maradék cukorral kikeverjük, és az almás sütire kenjük.
A maradék tésztát vékony csíkokra sodorjuk, és rácsosan a töltelékre helyezzük.
200 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.
Majd megszórjuk porcukorral, és kockára vágva tálaljuk.
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: