Hozzávalók:
Tésztához:
200g liszt
1 kiskanál sütőpor
100g porcukor
1 csomag vaníliás cukor
120g vaj
1db tojás
Töltelékhez:
kb. 5-6db közepes méretű alma
ízlés szerinti mennyiségű fahéj és cukor
Tetejére:
1 db tojássárga a megkenéshez
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit lehetőleg gyorsan összedolgozzuk, fóliába tesszük, és kb. 1/2 órára a hűtőbe rakjuk.
Közben meghámozzuk és lereszeljük az almát, majd fahéjjal és cukorral ízesítjük.
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk valamivel nagyobbra, mint a forma. Majd kibéleljük vele a vajazott, kilisztezett formát, jól a peremére simítjuk, és a formából kilógó részt éles késsel levágjuk.
Beletöltjük a tölteléket, és a maradék levágott tésztából csíkokat készítünk, amivel berácsozzuk az almatölteléket a tetején.
Végül a tojássárgával bekenjük a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb.40-45 perc alatt készre sütjük.
Ugyanez máskor:
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: