Betty hobbi konyhája

Kakaós csiga, Fahéjas csiga

100_4856_2 100_4860_2
Hozzávalók:
500g liszt
3dl langyos tej
100g cukor
25g élesztő
2db tojás
120g vaj/margarin
csipet só

Töltelékhez:
50g olvasztott vaj
kb.  100g kakaópor-porcukor keveréke
fahéj cukorral kikeverve ízlés szerint
 
Tetejére:
 kb. 1,5dl tej a megkenéshez
kis porcukor a tálalásnál
 
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból egy lágyabb tésztát dagasztunk. Letakarva, langyos helyen kelesszük, amíg a duplájára nő.
Ez kb. fél-1 óra, ezután lisztezett deszkára borítjuk. Kb. fél cm vastag téglalap formára kinyújtjuk. 
Megkenjük az olvasztott vajjal, rászórjuk a kakaós/fahéjas cukrot, amiből 2 evőkanálnyit félrerakunk, és óvatosan feltekerjük a tésztát, mint a piskótatekercset.
Ezután kb. 1,5-2cm vastag szeletekre vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, egymáshoz nem túl közel, és még kb. 30 percig pihentetjük.
Végül sütés előtt még rászórjuk a csigák tetejére a maradék kakaós/fahéjas cukrot, és tejjel meglocsoljuk a tetejüket(ettől kellemesen puha marad a tészta).
180fokra előmelegített sütőben kb. 15-20perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve kicsit pihentessük, majd porcukorral megszórva tálaljuk.
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 
fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!