Betty hobbi konyhája

Meggyes pite

Hozzávalók:
300g liszt
100g cukor
250g vaj/margarin
1,5dl tejföl
2 tojássárga
 
Töltelék:
1 nagyobb üveg magozott meggybefőtt
ízlés szerint fahéjas cukor a meggyre
 
Tetejére:
a 2 kemény habbá felvert tojásfehérje
porcukor
 
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd 1 órára hűtőbe rakjuk pihentetni. Ezután lisztezett deszkára rakjuk, elfelezzük, egyenként egyforma nagyságúra kinyújtjuk. Az egyik lapot kivajazott-lisztezett vagy(!) sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, rászórjuk a lecsöpögtetett meggyet, ízlés szerint meghinthetjük kis fahéjas cukorral, és beborítjuk a másik tésztalappal. Villával megböködjük a tetejét, és bekenjük a 2 felvert tojásfejérével. Végül 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
 
Recept forrása (az almás pitéből): “Borimama”
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 
fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!