Hozzávalók:
300g liszt
100g cukor
250g vaj/margarin
1,5dl tejföl
2 tojássárga
Töltelék:
1 nagyobb üveg magozott meggybefőtt
ízlés szerint fahéjas cukor a meggyre
Tetejére:
a 2 kemény habbá felvert tojásfehérje
porcukor
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd 1 órára hűtőbe rakjuk pihentetni. Ezután lisztezett deszkára rakjuk, elfelezzük, egyenként egyforma nagyságúra kinyújtjuk. Az egyik lapot kivajazott-lisztezett vagy(!) sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, rászórjuk a lecsöpögtetett meggyet, ízlés szerint meghinthetjük kis fahéjas cukorral, és beborítjuk a másik tésztalappal. Villával megböködjük a tetejét, és bekenjük a 2 felvert tojásfejérével. Végül 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
Recept forrása (az almás pitéből): “Borimama”
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: