Ez volt a mai uzsonnánk… 🙂
Be kell valljam ezidáig még soha nem használtam/kóstoltam a kókusztejet, de a héten amikor megláttam a boltban, gondoltam itt az ideje kipróbálni. Az egész családnak nagyon ízlett, úgyhogy próbálok majd gyakrabban finomságokat sütögetni vele.
Hozzávalók:
460g liszt
1dl langyos cukros tej
25g friss élesztő
50g cukor
40g puha vaj / margarin
2dl kókusztej
Tetejére:
egy kevés kókusztej
cukor
Elkészítés:
A hozzávalókból egy rugalmas lágyabb tésztát készítünk.
Én most ezt a kenyérsütő tésztadagasztó programjára bíztam. Nálam ez 1,5 óra, így a végére szinte a gép tetejéig feljött a tészta, tehát jócskán duplájára kelt.
Kivettem a cipót és 12 egyenlő részre osztottam.
Minden darabot nagyon enyhén lisztezett felületen ujjnyi vastagságúra kisodortam, majd összetekertem, mint egy csiga, a végét pedig kissé alányomtam.
Sütőlapos tepsin letakarva hagytam még kb. 20 percet pihenni, aztán bekentem kevés kókusztejjel és megszórtam a cukorral.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt sültek meg.
Ha elkészült, rácson hagyjuk kihűlni.
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."


Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: