Hozzávalók:
280g liszt
1/2 csomag sütőpor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
50g kakaópor
150g cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 tojás
1dl étolaj vagy(!) 150g puha vaj
2,5dl író
200g durvára vágott ét- vagy tejcsoki -ízlés szerint-
1/2 csomag sütőpor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
50g kakaópor
150g cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 tojás
1dl étolaj vagy(!) 150g puha vaj
2,5dl író
200g durvára vágott ét- vagy tejcsoki -ízlés szerint-
Elkészítés:
A tojást felverjük, majd hozzáadjuk a cukrokat, az olajat/vajat és az írót, és jól összekeverjük.
Ezután adjuk hozzá a lisztet, sütőport és a kakóport, és az egészet addig mixeljük, amíg teljesen egynemű lesz a tészta. Utoljára adjuk hozzá a darabos csokit, és ezt már csak lazán beleforgatjuk.
A muffinformákat kizsírozzuk vagy sütőpapír formákkal kibéleljük, kb.3/4-ig töltjük meg a tésztával, majd 180 fokosra előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy átsült-e.
Ha kész, 20-30 percig még hagyjuk a formákban hűlni, így könnyebben elválik majd a papírtól.
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: