Betty hobbi konyhája

Márvány Muffin

Hozzávalók:
250g liszt
1/2 csomag sütőpor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1db tojás
150g cukor
1 csomag vaníliás cukor
1dl étolaj vagy(!) 150g puha vaj
3dl író
50g kakaópor
 
Elkészítés:
A tojást felverjük, majd hozzáadjuk a cukrokat, az olajat/vajat és az írót, és jól összekeverjük.
Ezután adjuk hozzá a lisztet, sütőport, és az egészet csak addig mixeljük, amíg teljesen egynemű lesz a tészta.
A tésztát 2 részre osztjuk, az egyik felét összekeverjük a kakaóporral.
A 2 féle tésztát fele-fele arányban (vagy ahogy tetszik) a formákba töltjük.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy átsült-e a muffin.
Ha kész, 20-30 percig még hagyjuk a formákba hűlni, így könnyebben elválik majd a papírtól.
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 
fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   
Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!