Hozzávalók:
150g liszt
1 kiskanál reszelt citromhéj
1,5 kiskanál sütőpor
1/2 kiskanál szódabikarbóna
2db tojássárga
0,6dl olaj
2dl író
A citromkrémhez:
250g krémtúró
2,5dl tejföl
1 csomag vaníliás cukor
1db narancs reszelt héja
1/2dl citromlé
1db tojássárga
A cukormázhoz:
3db tojásfehérje
100g porcukor
Elkészítés:
A tojássárgát kikeverjük az olajjal és az íróval, majd hozzáadjuk a lisztet, reszelt citromhéjat, sütőport, szódabikarbónát és lazán összekeverjük.
A citromkrémhez a hozzávalókat simára kikeverjük.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd kanalanként hozzáadjuk a porcukrot.
A tésztát egyenletesen a papírral bélelt muffin formákba töltjük, ráadagoljuk a citromkrémet, végül a tojáshabot egy habzsákkal a tetejére nyomjuk.
200 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük.
Ha kész, még 10-15 percig a formában pihentetjük, és ezután vesszük csak ki óvatosan a muffinokat.
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: