Hozzávalók:
200g marcipánmassza
280g liszt
1/2 csomag sütőpor
csipet só
120g cukor
2db tojás
2dl tej
6 evőkanál olaj/vagy 90g olvasztott vaj
pár csepp mandulalikőr aroma
Elkészítés:
A marcipánmasszát 12 egyforma részre vágjuk és golyókat formázunk belőlük.
A tojásokat kissé fölverjük, majd hozzákeverjük a tejet, olajat/olvasztott vajat és a mandulaaromát. Ezután hozzáadjuk a lisztet, sütőport, sót, cukrot és az egészet lazán összekeverjük, de csak rövid ideig, nem verjük már föl a mixerrel.
A papírral bélelt formákat félig megtöltjük a tésztával, és mindegyik közepébe egy marcipángolyót rakunk, végül rárakjuk a maradék tésztát.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. A formában hagyjuk még kb. 10 percet hűlni.
Ízlés szerint lehet a tetejére rakni még mázat is. Én raktam… 🙂 Marcipánízűt… A csomagoláson leírtak alapján készítendő és ízlés szerint lehet csak meglocsolni vagy teljesen bevonni is a muffinokat.
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: