Betty hobbi konyhája

Fahéjas csillag

Fahéjas csillag 2._2
Hozzávalók:
3db tojásfehérje
200g porcukor
250-300g darált dió vagy mandula
1 kiskanál fahéj
fél citrom reszelt héja

Elkészítés:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd az átszitált porcukrot kanalanként hozzákeverjük. Ebből a masszából tegyünk félre 4-5 evőkanálnyit!
Ezután az összes többi hozzávalót keverjük bele a tojásos-cukros masszába, és gyúrjuk jól össze. A tésztát kb. 0,5cm vékonyra nyújtsuk ki, és a nyújtáshoz porcukrot(!) használjunk a megszokott liszt helyett!
Csillag formákat szúrjunk ki a tésztából, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és a tetejüket kenjük be a félretett fehérjehabbal (akkor lesz szép, ha vastagon jut rájuk).
150 fokosra előmelegített sütőben kb. 20 percig inkább szárítani, mint sütni kell! Maradjon a teteje fehér! Fahéjas csillag 1._2
Tipp:
Ha a tojáshab összeesne, pár csepp citromlevet adjunk hozzá!

Ha nagyon finomra van darálva a dió/mandula ELÉG 250g, ha durvább, akkor kell 300g!

A hozzávalók szempontjából célszerű együtt készíteni a Bajor vajaskeksszel (ott a tojássárgája kell, itt a fehérje…)
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 
fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   
Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!