Hozzávalók:
1,1 liter tej
140g porcukor
1 csomag vaníliás cukor
4db tojás
Elkészítés:
1 liter tejet a cukrokkal felforraljuk.
A tojásfehérjék keményre vert habját*** kiskanállal a forró tejbe szaggatjuk, ha megduzzadtak óvatosan egy szűrőkanállal kiszedjük a habgaluskákat, és egy tálba rakjuk őket.
A tojássárgákat a maradék 1 dl tejjel elkeverjük, majd a galuskafőzés után a forró tejbe öntjük és tovább főzzük, amíg sűrű állagú lesz. Vigyázzunk, hogy ne forrjon már föl.
Ha kész, gyakori kevergetés mellett kihűtjük, végül a habgaluskákra öntjük. Fogyasztás előtt néhány órára hűtőbe rakjuk.
*** Későbbi kiegészítés: A tojáshabot készíthetjük mikróban is. Akkor én csak a cukor felét forralom fel a tejjel, a másik felét és egy csipet sót hozzáadva verem fel a fehérjét kemény habbá. Majd simán csak egy tálba teszem a habot, kb. 1,5 percre bekapcsolom a mikrót. Amikor kinyitottam a mikróajtót szemmel láthatóan egy minimálisat(!) összeesett a hab, de stabil maradt és az a nagysága is megmaradt! Aztán ebből kanalaztam a tálba, amire később ráöntöttem a sűrű sárga tejet.
Ugyanez máskor:
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: