Hozzávalók (8db-hoz):
450g liszt
kb. 2,7 dl langyos víz
10g friss élesztő
1 kiskanál só
Elkészítés:
A hozzávalókat alaposan összedagasztjuk.
(2,5dl vízzel indítottam, de a liszttől függően változó a vízigény, nekem még kellett egy pici, hogy puha, picit lágyabb, rugalmas tésztát kapjak).
Amikor összeállt a tészta, mindjárt kivettem a gépből és enyhén lisztezett felületen egyszer kézzel átgyúrtam és cipót formázva letakarva hagytam kb. duplájára kelni, és közben átgyúrtam egyszer.
Ezután a cipót elvágtam 8 részre, és minden egyes darabot megformáztam, sütőpapírral bélelt tepsibe raktam, és letakarva újabb kb. 30 perc pihi következett.
Tetejüket megspricceltem egy kevés vízzel, majd 200 fokra előmelegített gőzös sütőben 10 percig sült, majd gőz nélkül 180 fokon további kb. 15-20 perc alatt sütöttem készre.
A sütőből kivéve lespricceltem hideg vízzel, és rácson hagytam kihűlni.
Ugyanez máskor:
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: