Hozzávalók:
- 250g túró (krémesebb fajta)
- 1 ek. méz
- kb. 2-2,5dl víz
- 10g friss élesztő
- 150g tk. tönkölyliszt
350g fehér tönkölyliszt - 10g só
- 2 evőkanál méz
- 1 evőkanál KOTANYI kenyérfűszerkeverék (édes kömény-koriander-kömény)
Tetejére:
- ízlés szerint magvak
Elkészítés:
A túrót, mézet és 2dl vizet összekeverjük, belemorzsoljuk az élesztőt.
Majd hozzáadjuk a liszteket, a sót, a fűszert és összedagasztjuk a tésztát. Közepes keménységű, inkább puhább állagú kell, hogy legyen. Ha szükséges itt még korrigálhatjuk egy kis vízzel. Olajjal vékonyan kikent tálba tesszük és pihentetjük amíg kb. a duplájára kel.
Majd 10-12 egyenlő részre osztjuk és megformázzuk.
Mindjárt egy sütőpapíros tepsire fektetjük a zsemléket, és ismét pihentetjük amíg kb. a duplájára kelnek.
Kevés vízzel lespricceljük, és ízlés szerint magvakat szórunk rá.
200 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
Ugyanez máskor:
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: