Betty hobbi konyhája

Fűszeres magos tönkölyzsemlék

 
Hozzávalók:
  • 250g túró (krémesebb fajta)
  • 1 ek. méz
  • kb. 2-2,5dl víz
  • 10g friss élesztő 
  • 150g tk. tönkölyliszt 
    350g fehér tönkölyliszt
  • 10g só
  • 2 evőkanál méz
  • 1 evőkanál KOTANYI kenyérfűszerkeverék (édes kömény-koriander-kömény)

Tetejére:

  • ízlés szerint magvak
 
 
Elkészítés:
A túrót, mézet és 2dl vizet összekeverjük, belemorzsoljuk az élesztőt.
Majd hozzáadjuk a liszteket, a sót, a fűszert és összedagasztjuk a tésztát. Közepes keménységű, inkább puhább állagú kell, hogy legyen. Ha szükséges itt még korrigálhatjuk egy kis vízzel. Olajjal vékonyan kikent tálba tesszük és pihentetjük amíg kb. a duplájára kel.
Majd 10-12 egyenlő részre osztjuk és megformázzuk. 

Mindjárt egy sütőpapíros tepsire fektetjük a zsemléket, és ismét pihentetjük amíg kb. a duplájára kelnek.

Kevés vízzel lespricceljük, és ízlés szerint magvakat szórunk rá.
200 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
 
Ugyanez máskor:
Füszeres zsemle_2
Füszeres zsemle2_2
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 
fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!