Betty hobbi konyhája

Lenmagos kenyér

 
Hozzávalók:
  • 300g búzaliszt
  • 100g rozsliszt
  • 1 kiskanál só
  • 2dl víz
  • 10g friss élesztő vagy(!) 2 kis mérőkanál porélesztő

 

  • 50g lenmag
  • 100g vízzel leforrázva, és kb. 2 órát duzzadni hagyva
 
Elkészítés:

A liszteket a vízzel összekeverjük és 1-2 órát állni hagyjuk.
A lenmagot leforrázzuk és ugyanúgy félretesszük 1-2 órára.
Majd az összes hozzávalóból összedagasztjuk a tésztát. Vékonyan kiolajozott tálban pihentetjük, amíg kb. a duplájára kel.
Megformázzuk és ismét hagyjuk kelni, amíg újra kb. duplájára nő.
Tetszés szerint bevágjuk a tetejét, lespricceljük hideg vízzel, ízlés szerint megszórhatjuk magokkal is és 250 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 20 percet, majd 200 fokra visszakapcsolva további kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Kenyérsütőgépben:
A hozzávalókat a lenmag kivételével a megszokott módon a kenyérsütőgép üstjébe tesszük, és a korpás kenyér programot indítjuk el.
Hangjelzésnél öntjük bele a lenmagot, majd hagyjuk a gépet teljesen befejezni a kenyeret.
Ízlés szerint magvakkal is megszórhatjuk.
Lenmagos tönkölykenyér_2
 
Ugyanez máskor:Lenmagos kenyér6_2
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 
fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!