Hozzávalók:
- 300g búzaliszt
- 100g rozsliszt
- 1 kiskanál só
- 2dl víz
- 10g friss élesztő vagy(!) 2 kis mérőkanál porélesztő
- 50g lenmag
- 100g vízzel leforrázva, és kb. 2 órát duzzadni hagyva
Elkészítés:
A liszteket a vízzel összekeverjük és 1-2 órát állni hagyjuk.
A lenmagot leforrázzuk és ugyanúgy félretesszük 1-2 órára.
Majd az összes hozzávalóból összedagasztjuk a tésztát. Vékonyan kiolajozott tálban pihentetjük, amíg kb. a duplájára kel.
Megformázzuk és ismét hagyjuk kelni, amíg újra kb. duplájára nő.
Tetszés szerint bevágjuk a tetejét, lespricceljük hideg vízzel, ízlés szerint megszórhatjuk magokkal is és 250 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 20 percet, majd 200 fokra visszakapcsolva további kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Kenyérsütőgépben:
A hozzávalókat a lenmag kivételével a megszokott módon a kenyérsütőgép üstjébe tesszük, és a korpás kenyér programot indítjuk el.
A hozzávalókat a lenmag kivételével a megszokott módon a kenyérsütőgép üstjébe tesszük, és a korpás kenyér programot indítjuk el.
Hangjelzésnél öntjük bele a lenmagot, majd hagyjuk a gépet teljesen befejezni a kenyeret.
Ízlés szerint magvakkal is megszórhatjuk.
Ízlés szerint magvakkal is megszórhatjuk.
Ugyanez máskor:![Lenmagos kenyér6_2]()
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: