Betty hobbi konyhája

Rozmaringos-aszalt paradicsomos kifli

Rozmaringos kifli1_2
Hozzávalók:
250g öregtészta
150g kenyérliszt
100g fehér tönkölyliszt
150g főtt krumpli
1dl víz
10g friss élesztő
1 kiskanál cukor
1 kiskanál só
15g aszalt/szárított paradicsom
1 evőkanál őrölt vagy szárított rozmaring
Rozmaringos kifli2_2
Elkészítés:
A hozzávalókat összedolgozzuk, cipót formázva hagyjuk amíg kb. a duplájára nagyobbodik.
Enyhén lisztezett felületen egyszer átgyúrjuk, majd ismét hagyjuk 15 percet pihenni.
Ezután 100-120g-os darabokra osztjuk a cipót, és egyenként megformázzuk, sütőpapíros tepsire pakoljuk és ismét pihenni hagyjuk amíg szinte duplájára nőnek.
Közben a sütőt 200 fokra bekapcsoljuk és a sütő alsó részére egy mélyebb tepsibe(vagy sütőálló edénybe) vizet öntünk, így gőzben fog sülni a kifli.
Majd kb. 20-25 perc alatt megsütjük a kifliket.
Végül rácson hagyjuk kihűlni.
Rozmaringos kifli3_2
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 
fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!