Hozzávalók:
250g öregtészta
150g kenyérliszt
150g kenyérliszt
100g fehér tönkölyliszt
150g főtt krumpli
1dl víz
10g friss élesztő
1 kiskanál cukor
1 kiskanál só
15g aszalt/szárított paradicsom
1 evőkanál őrölt vagy szárított rozmaring
![Rozmaringos kifli2_2]()

Elkészítés:
A hozzávalókat összedolgozzuk, cipót formázva hagyjuk amíg kb. a duplájára nagyobbodik.
Enyhén lisztezett felületen egyszer átgyúrjuk, majd ismét hagyjuk 15 percet pihenni.
Ezután 100-120g-os darabokra osztjuk a cipót, és egyenként megformázzuk, sütőpapíros tepsire pakoljuk és ismét pihenni hagyjuk amíg szinte duplájára nőnek.
Közben a sütőt 200 fokra bekapcsoljuk és a sütő alsó részére egy mélyebb tepsibe(vagy sütőálló edénybe) vizet öntünk, így gőzben fog sülni a kifli.
Majd kb. 20-25 perc alatt megsütjük a kifliket.
Végül rácson hagyjuk kihűlni.

"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."


Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: