Hozzávalók:
200g öregtészta
300g liszt
300g liszt
10g élesztő
1 kiskanál cukor
1 kiskanál só
20g vaj
2dl író
![Írós kenyér öreggel3_2]()
Elkészítés:
A hozzávalókat összedolgozzuk, cipót formázva pihenni hagyjuk amíg kb. a duplájára kel.
Átgyúrjuk, ismét 15 percet pihentetjük, majd megformázzuk és letakarva ismét a duplájára kelesztjük.
Én 8 literes kacsasütő jénaiban sütöttem, ott kelesztettem ismét kb. a duplájára a tetejét rárakva, utána bevágtam, majd sütés előtt bespricceltem a jénai tetejét és a kenyeret is egy kevés vízzel és 220 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt sült meg.
Süthető természetesen kenyérsütő gépben is (itt 1 tojássárgával van lekenve):
Ízlés szerint magvakat is szórhatunk rá:
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: