Betty hobbi konyhája

Írós kenyér

Írós kenyér öreggel2_2
Hozzávalók:
200g öregtészta
300g liszt
10g élesztő
1 kiskanál cukor
1 kiskanál só
20g vaj
2dl író
Írós kenyér öreggel3_2
Elkészítés:
A hozzávalókat összedolgozzuk, cipót formázva pihenni hagyjuk amíg kb. a duplájára kel.
Átgyúrjuk, ismét 15 percet pihentetjük, majd megformázzuk és letakarva ismét a duplájára kelesztjük.
Én 8 literes kacsasütő jénaiban sütöttem, ott kelesztettem ismét kb. a duplájára a tetejét rárakva, utána bevágtam, majd sütés előtt bespricceltem a jénai tetejét és a kenyeret is egy kevés vízzel és 220 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt sült meg.
 
Süthető természetesen kenyérsütő gépben is (itt 1 tojássárgával van lekenve):
Írós kenyér_2
 
Ízlés szerint magvakat is szórhatunk rá:
Írós kenyér magokkal_2
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 
fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!