Hozzávalók:
200g öregtészta
300g liszt
300g liszt
100g kukoricaliszt
10g burgonyapehely
1 kiskanál só
1dl víz
1,5dl író
1 kiskanál cukor
10 g friss élesztő
20g vaj
Elkészítés:
A hozzávalókat összedolgozzuk, én szokás szerint ezt is a kenyérsütőgép dagasztó programjára bíztam…
De amikor összeállt a tészta, mindjárt kikapcsoltam a gépet és benne hagytam amíg a duplájára kelt.
Majd kivettem, egy enyhén lisztezett felületen kézzel átgyúrtam és ismét 15 perc pihi következett.
Ezután megformáztam és betettem a sütőpapírral bélelt jénaiba, rá a tetejét és hagytam amíg ismét a duplájára kelt.
Bevágtam, bespricceltem egy kis vízzel és egy kevés kukoricadarát hintettem a tetejére.
Végül a jénai tetejét is bespricceltem hideg vízzel, ráraktam és 220 fokosra előmelegített sütőben 40 perc alatt sült meg.
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: