Hozzávalók:
Tészta:
25g friss élesztő
3dl langyos tej
60g cukor
500g liszt
2db tojássárga
50g vaj vagy margarin
csipet só
Krém:
150g puha vaj vagy margarin
200g porcukor
1 csomag vanílíás cukor
50g kakaópor(cukrozatlan!)

Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból élesztős kelt tésztát készítünk. Amíg a duplájára kel, hagyjuk pihenni.
Eközben elkészítjük a krémet: A vajat/margarint habosra keverjük a cukrokkal, végül hozzákeverjük a kakaóport.
Ezután 6 egyenlő részre osztjuk a tésztát. 1 kis cipót kb. tepsi nagyságúra kinyújtunk, és megkenjük a krémmel, majd feltekerjük, mint egy tekercset. Ezt megismételjük az összes kis cipóval, végül 3-3db-ot összefonunk. Sütőpapírra fektetjük a fonatokat egymáshoz nem túl közel. Kb. még egy fél órát hagyjuk pihenni, majd bekenjük egy egész tojással.
Ízlés szerint megszórhatjuk, mandulával, durvára vágott dióval…stb.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 40-45 perc alatt megsütjük.

Tipp: célszerű az összefonást már a sütőpapíros tepsin végezni, úgy nem kell már a kész tésztával egyensúlyozni az átrakásnál.
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: