Betty hobbi konyhája

Összefont csokis kalács

Hozzávalók:
Tészta:
25g friss élesztő
3dl langyos tej
60g cukor
500g liszt
2db tojássárga
50g vaj vagy margarin
csipet só
 
Krém:
150g puha vaj vagy margarin
200g porcukor
1 csomag vanílíás cukor
50g kakaópor(cukrozatlan!)
100_8899_2
Elkészítés: 
A tészta hozzávalóiból élesztős kelt tésztát készítünk. Amíg a duplájára kel, hagyjuk pihenni.
Eközben elkészítjük a krémet: A vajat/margarint habosra keverjük a cukrokkal, végül hozzákeverjük a kakaóport. 
Ezután 6 egyenlő részre osztjuk a tésztát. 1 kis cipót kb. tepsi nagyságúra kinyújtunk, és megkenjük a krémmel, majd feltekerjük, mint egy tekercset. Ezt megismételjük az összes kis cipóval, végül 3-3db-ot összefonunk. Sütőpapírra fektetjük a fonatokat egymáshoz nem túl közel. Kb. még egy fél órát hagyjuk pihenni, majd bekenjük egy egész tojással.
Ízlés szerint megszórhatjuk, mandulával, durvára vágott dióval…stb.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 40-45 perc alatt megsütjük.
2009-10-11_2
 
Tipp: célszerű az összefonást már a sütőpapíros tepsin végezni, úgy nem kell már a kész tésztával egyensúlyozni az átrakásnál.
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 
fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!