Olyan szépen tele van a cseresznyefánk, hogy muszáj volt sütnöm belőle, mert pont most olyan perfekten érett… perfekt a sütire 🙂
Hozzávalók:
Lemérünk 4db tojást, ez nálam ma 24dkg volt, és ennek megfelelően ugyanennyi kell a többi anyagból is, tehát:
24dkg cukor
24dkg vaj/margarin
24dkg liszt
1 csomag vaníliás cukor
1 dl tej
Elkészítés:
A tojások sárgáját géppel jól kikeverjük a cukrokkal és a vajjal. Hozzáöntjük a tejet, utoljára pedig a lisztet.
Végül egy fakanállal beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
Sütőpapírral bélelt tepsibe kenjük a masszát, és a tetejét beterítjük a lecsöpögtetett
magozott cseresznyével.
180 fokra előmelegített sütőben nekem pont 20 perc alatt sült meg.
A tepsin hagyjuk kihűlni, majd kockára vágva, porcukorral megszórva kínáljuk.
Tipp:
Bármilyen más gyümölcsöt is használhatunk: meggyet, barackot, bogyósakat…stb. akár frisset vagy konzervet…
Arra figyeljünk viszont, hogy a gyümölcsöt mindig mindenképpen csöpögtessük le!
Arra figyeljünk viszont, hogy a gyümölcsöt mindig mindenképpen csöpögtessük le!
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: