Betty hobbi konyhája

Cseresznyés kocka

Olyan szépen tele van a cseresznyefánk, hogy muszáj volt sütnöm belőle, mert pont most olyan perfekten érett… perfekt a sütire 🙂
 
Hozzávalók:
Lemérünk 4db tojást, ez nálam ma 24dkg volt, és ennek megfelelően ugyanennyi kell a többi anyagból is, tehát:
24dkg cukor
24dkg vaj/margarin
24dkg liszt
1 csomag vaníliás cukor
1 dl tej
kb. 50dkg magozott cseresznye
Elkészítés:
A tojások sárgáját géppel jól kikeverjük a cukrokkal és a vajjal. Hozzáöntjük a tejet, utoljára pedig a lisztet.
Végül egy fakanállal beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
Sütőpapírral bélelt tepsibe kenjük a masszát, és a tetejét beterítjük a lecsöpögtetett

magozott cseresznyével.
180 fokra előmelegített sütőben nekem pont 20 perc alatt sült meg.
A tepsin hagyjuk kihűlni, majd kockára vágva, porcukorral megszórva kínáljuk.
 
Tipp:
Bármilyen más gyümölcsöt is használhatunk: meggyet, barackot, bogyósakat…stb. akár frisset vagy konzervet…
Arra figyeljünk viszont, hogy a gyümölcsöt mindig mindenképpen csöpögtessük le! 
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 
fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!