Betty hobbi konyhája

Sokmagvas graham kenyér

Sokmagvas Graham kenyér_2
Ez volt az első kenyerem az új géppel. 🙂 Hát valami csodálatosan ment…
Mindent kimértem, bepakoltam az üstbe és indítás… Néhány perc és össze is volt dolgozva a tészta:
100_4125_2 100_4128_2 100_4132_2 100_4133_2
100_4134_2
Hozzávalók:
300g kenyérliszt
100g Graham liszt
1 kiskanál só
2 evőkanál burgonyapehely
1 evőkanál cukor
10g élesztő
1dl tej
1,5dl víz
50g puha vaj
1-1 evőkanál len-, szezám-, napraforgó- és tökmag
Sokmagvas Graham kenyér2_2
Elkészítés:
A magvakon kívül mindent az üstbe mértem és elindítottam a gépet. Amikor már majdnem összeállt a tészta, hozzáadtam a magvakat és visszakapcsoltam, amíg ezek is teljesen bele lettek dolgozva a tésztába.
Kivettem és enyhén lisztezett felületen egyet gyúrtam rajta a kezemmel és letakarva hagytam a duplájára kelni. 
Utána formázás következett, bevágás, majd a sütőpapíros jénaiba hagytam annak a tetejével együtt ismét kb. a duplájára kelni.
Aztán bespricceltem egy kis vízzel, megszórtam még egy kevés szezámmaggal, a jénai tetejét is lespricceltem egy kis vízzel, végül 220 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt sült meg.
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 
fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!