Betty hobbi konyhája

Sokmagvas rozsos korpás kenyér

Sokmagvas rozsos korpas1_2
 
Hozzávalók:
kb. 3dl víz
1 evőkanál cukor
4g friss élesztő
300g kenyérliszt
100g rozsliszt
10g búzakorpa
10g búzacsíra
20g zabpehely
1 kiskanál só
1-1 evőkanál szezám-, len-, napraforgó- és tökmag
 
Sokmagvas rozsos korpas2_2
 
Elkészítés:
Az öregtésztát elkeverjük a cukorral és a langyos vízzel. Belekeverjük az élesztőt és hagyjuk felfutni. 
Aztán hozzáadjuk a liszteket, a korpát, a sót és elkezdjük dagasztani. A végefelé adjuk csak hozzá a magvakat. Majd egy vékonyan kiolajozott tálba tesszük és hagyjuk a duplájára kelni. Közben kb. félidőben átgyúrjuk egyszer. 
Ezután vékonyan lisztezett felületen megformázzuk, és sütőpapírral bélelt formában (vagy a jénaiban)  hagyjuk ismét kb. a duplájára kelni.
Majd a tetejét lespricceljük hideg vízzel, ízlés szerint megszórjuk magokkal és bevágjuk.
220 fokosra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.
Végül rácson hagyjuk kihűlni.
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 
fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!