Hozzávalók:
200g öregtészta
kb. 3dl víz
1 evőkanál cukor
4g friss élesztő
300g kenyérliszt
100g rozsliszt
10g búzakorpa
10g búzacsíra
20g zabpehely
1 kiskanál só
1-1 evőkanál szezám-, len-, napraforgó- és tökmag
Elkészítés:
Az öregtésztát elkeverjük a cukorral és a langyos vízzel. Belekeverjük az élesztőt és hagyjuk felfutni.
Aztán hozzáadjuk a liszteket, a korpát, a sót és elkezdjük dagasztani. A végefelé adjuk csak hozzá a magvakat. Majd egy vékonyan kiolajozott tálba tesszük és hagyjuk a duplájára kelni. Közben kb. félidőben átgyúrjuk egyszer.
Ezután vékonyan lisztezett felületen megformázzuk, és sütőpapírral bélelt formában (vagy a jénaiban) hagyjuk ismét kb. a duplájára kelni.
Majd a tetejét lespricceljük hideg vízzel, ízlés szerint megszórjuk magokkal és bevágjuk.
220 fokosra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.
Végül rácson hagyjuk kihűlni.
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: