Betty hobbi konyhája

Fahéjas kifli


Hozzávalók 16db-hoz:
300g liszt
kb.1,5dl tej
15g friss élesztő
35g cukor
30g olvasztott vaj
1db tojás
csipet só
 
Töltelék:
kb. 20g olvasztott vaj
kb. 1 evőkanál fahéj
kb. 3 evőkanál porcukor
Tetejére:
1db tojás
 
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, amíg egy lágy és rugalmas tésztát kapunk. Készíthetjük kézzel is, robotgéppel is, vagy kenyérsütőgéppel is.
Letakarva pihentetjük kb.30-45 percet, ill. amíg kb. a duplájára kel.
Közben kikeverhetjük a töltelékhez az olvasztott vajjal a fahéjat és a cukrot.
Ha megkelt a tészta, lisztezett felületen félbe vágjuk. Mindkét darabot egyenként vékony kör alakúra kinyújtjuk, ügyelve arra hogy nagyjából egyforma nagyságúak legyenek.
Az egyik lapot megkenjük a töltelékkel, majd ráhelyezzük a másik kinyújtott kör-tésztát.
Pizzavágóval keresztbe, hosszába félbe vágjuk, majd ezeket a cikkeket is újra felezzük, és újra, addig amíg 16 db körcikket kapunk.
Minden darabot a szélesebb oldalánál kezdve föltekerjük és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk.
A kifliket lekenjük a kissé felvert tojással.
180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
Tetszés szerint meghinthetjük porcukorral is.

 
TIPP: ugyanígy készíthetünk fahéj helyett kakaós/csokis, lekváros tölteléket vagy akár dióst, mákost is…

Receptötlet: Limara

"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 
fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Betty B. says:

    Úgy is biztos finom… Majd mondd el hogy sikerült!Üdv. Betty

  2. Ma megsütöm, 200gramm teljes kiörlésű liszttel 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!