Tésztához:
100g darált keksz
100g darált mogyoró vagy mandula
3 evőkanál cukrozott kakaópor
100g puha vaj
kevés rumaroma
Krémhez:
2,5dl habtejszín
1 csomag habfixáló
1 csomag vaníliás cukor
500g Mascarpone
kb. 2 evőkanál cukor (ízlés szerint lehet több-kevesebb)
Tetejére:
kb. 200g vegyes bogyós gyümölcs
kevés tortabevonó csoki
Elkészítés:
A tésztához valókat egy tálba kimérjük és kézzel összedolgozzuk, amíg jó morzsás állagú lesz.
Egy kapcsos tortaformát kivajazunk vagy sütőpapírt rakunk az aljába. Az oldalát alul kb. 1 cm magasan kivajazzuk.
A morzsás tésztát a tortaformába rakjuk és egyenletesen elnyomogatjuk benne, majd hűtőbe rakjuk.
A krémhez kemény habbá verjük a tejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval.
A Mascarpone-t kikeverjük a cukorral, végül beleforgatjuk a kemény tejszínhabot.
A tortaformába a tésztán egyenletesen elkenjük a krémet és hűtőbe rakjuk néhány órára.
A krém tetején elosztjuk az alaposan lecsöpögtetett gyümölcsöt, végül becsíkozzuk a felolvasztott csokival és hűtőben jól lehűtjük, mielőtt felszeleteljük.
Ugyanez máskor:
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: