Betty hobbi konyhája

Gyümölcsös sajttorta (sütés nélkül)

Hozzávalók(24cm-es tortaformához):

Tésztához:
100g darált keksz
100g darált mogyoró vagy mandula
3 evőkanál cukrozott kakaópor
100g puha vaj
kevés rumaroma
 
Krémhez:
2,5dl habtejszín
1 csomag habfixáló
1 csomag vaníliás cukor
500g Mascarpone
kb. 2 evőkanál cukor (ízlés szerint lehet több-kevesebb)
 
Tetejére:
kb. 200g vegyes bogyós gyümölcs
kevés tortabevonó csoki
Elkészítés:
A tésztához valókat egy tálba kimérjük és kézzel összedolgozzuk, amíg jó morzsás állagú lesz.
Egy kapcsos tortaformát kivajazunk vagy sütőpapírt rakunk az aljába. Az oldalát alul kb. 1 cm magasan kivajazzuk.
A morzsás tésztát a tortaformába rakjuk és egyenletesen elnyomogatjuk benne, majd hűtőbe rakjuk.
A krémhez kemény habbá verjük a tejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval.
A Mascarpone-t kikeverjük a cukorral, végül beleforgatjuk a kemény tejszínhabot.
A tortaformába a tésztán egyenletesen elkenjük a krémet és hűtőbe rakjuk néhány órára.
A krém tetején elosztjuk az alaposan lecsöpögtetett gyümölcsöt, végül becsíkozzuk a felolvasztott csokival és hűtőben jól lehűtjük, mielőtt felszeleteljük.
 

Tipp: Ha kisebb, 20 vagy 22cm-es formába készítjük ezt a mennyiséget, szép magas lesz a krém…:) 

 
Ugyanez máskor:
Erdei gyumis mascarpone torta_2
101_2322_2
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 
fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!