Hozzávalók:
200g öregtészta
200g liszt
150g tönkölyliszt
50g világos rozsliszt
10g burgonyapehely
1 kiskanál só
kb. 1dl víz
1 evőkanál cukor
10g friss élesztő
1,5dl natúr joghurt vagy kefír
50g puha vaj
100g reszelt füstölt sajt
1-1 evőkanál szezám-, napraforgó-, tök- és lenmag
Elkészítés:
Készíthető kézzel, robotgéppel, kenyérsütőgéppel is.
A tészta hozzávalóit a sajt és a magok kivételével majdnem teljesen összedolgozzuk, csak ekkor adjuk hozzá a reszelt füstölt sajtot, amit jól beledagasztunk, végül a magvakkal együtt egy rugalmas tésztává dolgozzuk össze. (Kenyérsütőgépnél hangjelzéskor adjuk hozzá a sajtot és a magvakat)
Letakarva pihenni hagyjuk kb. 45 percet ill. amíg kb. a duplájára kel.
Lisztezett felületen átgyúrjuk, megformázzuk, és sütőpapírral bélelt jénaiba fektetjük. Tetejét rárakva ismét pihentetjük, amíg kb. a duplájára kel.
Majd egy éles késsel bevágjuk, lespricceljük hideg vízzel, és megszórjuk a tetejét ízlés szerint magvakkal és egy kevés reszelt sajttal.
A jénai tetejét is jól bespricceljük hideg vízzel, majd a jénaira helyezve 220 fokra előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük. Rácsra rakva kihűtjük.
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
Köszi Torma! 🙂
Nagyon szeeeeeeep!!! Udv, Torma 🙂