Betty hobbi konyhája

Lekváros kifli

100_4509_2
Hozzávalók:
Tészta:
600 g liszt
3 evőkanál barna cukor
20 g friss élesztő
1 db tojás
50 g puha vaj
kb. 2,5 dl tej
csipet só
 
Töltelék:
kb. 200 g lekvár (ízlés szerint)
 
Tetejére:
1 db tojás
 
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, amíg egy lágyabb kelt tésztát kapunk. Letakarva hagyjuk pihenni kb. 30-45 percet, ill. amíg kb. a duplájára kel.
Ha megkelt, 8 egyforma nagyságú darabra vágjuk, és gombócokat formázunk belőlük.
Ezeket is hagyjuk még 10-15 percet pihenni.
Lekvaros kifli1_2
 
Majd a cipókat egyenként kinyújtjuk kissé ovális formára és rárakjuk a lekvárt:
Lekvaros kifli2_2
 

Óvatosan feltekerjük és kissé meghajlítva sütőpapíros tepsire fektetjük: 

Lekvaros kifli3_2
 
Ismét hagyjuk kb. 30 percet pihenni, majd egy felvert tojással lekenjük a kifliket és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük. 
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 
fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!