Betty hobbi konyhája

Tekert csavart csokis kalács

Tekert csavart csokis kalács8_2_2
Hozzávalók:
Tészta:
500g liszt
1 csipet só
70g cukor
1 csomag vaníliás cukor
2,5dl tej
25g friss élesztő
1db tojássárga
60 g puha vaj
 
Töltelék:
4dl tej
1 csomag csokis pudingpor
ízlés szerint cukor
100 g tortabevonó csoki
Tetejére:
1 db tojás
 
Elkészítés:
Először elkészítjük a tölteléket, hogy tudjon kihűlni, mire kész a tészta:
3 dl tejet felteszünk melegedni. Ízlés szerint cukrozzuk. Nekünk ez 3 evőkanál.
Az 1dl tejet simára keverjük a pudingporral, majd hozzáöntjük a forró tejhez és folyamatosan kevergetjük amíg besűrűsödik, majd levesszük a tűzről.
Megolvasztjuk a tortabevonó csokit, nem muszáj teljesen folyékonyra, nem baj ha még darabos, de puha legyen. Ezt hozzáadjuk a még meleg pudinghoz és habverővel jól kikeverjük, hogy sima krém legyen.
Tekert csavart csokis kalács001_2
A tészta hozzávalóiból egy jó rugalmas, kissé lágy kalácstésztát készítünk. Letakarva hagyjuk pihenni kb. 30-45 percet, ill. amíg kb. a duplájára kel.
Ha megkelt a tészta, lisztezett felületen elfelezzük és mindkét darabot kb. 40×40 cm nagyságúra kinyújtjuk.
Az egyik tésztalapot bekenjük a kihűlt krémmel, és egyenletesen elsimítjuk rajta. Majd óvatosan ráhelyezzük a másik tésztalapot. 
Egy pizzavágóval kb.2,5cm széles csíkokban felvágjuk a tésztát.
Minden egyes tésztacsíkot a teljes hosszában megcsavarjuk, majd föltekerjük, mint a brióst és óvatosan egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
Kb. 30 percet pihentetjük még, majd egy felvert tojással lekenjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 
fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!