Hozzávalók 8db-hoz:
350 g kenyérliszt
100 g Graham liszt
10 g burgonyapehely
1 evőkanál só
1 evőkanál cukor
25 g friss élesztő
3 evőkanál olaj
120 g natúr joghurt
1,5 dl víz
Elkészítés:
A hozzávalókat jól összedolgozzuk, majd letakarva 45-60 percet pihentetjük, ill. amíg kb. a duplájára kel.
Ha megkelt a tészta, elfelezzük, majd a feleket is megfelezzük, aztán mind a 4-et szintén félbe vágjuk, így jön ki a 8 db.
Minden darabot megformázunk, majd egy sütőpapíros tepsire fektetjük őket.
Ott ismét pihentetjük kb. 30 percet, majd egy éles késsel vagy pengével egy metszést ejtünk a tetejükön.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük és egy edényben vizet rakunk a sütő aljába, hogy gőzös sütőben süljön a zsemle.
Ha a sütő beforrósodott, a zsemlék tetejét jól bespricceljük hideg vízzel és betoljuk a sütőbe. Kb. 20-25 perc alatt megsütjük, majd egy rácson hagyjuk kihűlni.
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: