Betty hobbi konyhája

Kókuszos csokis (kelt) kuglóf

Csokis kokuszos kuglof1_2
Hozzávalók:
Tészta:
500 g liszt
0,5 dl tej
25 g friss élesztő
80 g cukor
csipet só
1 db tojássárga
50 g puha vaj
2,5 dl kókusztej
100 g csokoládélencse
 
Tetejére:
200 g tortabevonó csoki
100 g vaj
kb. 3 evőkanál kókuszreszelék
Csokis kokuszos kuglof7_2
Elkészítés:
Készíthetjük a tésztát kézzel, robotgéppel vagy kenyérsütőgéppel is.
A tészta hozzávalóiból a csokilencse kivételével egy lágyabb tésztát készítünk. A kis csokidarabkákat csak a végén adjuk hozzá, amit néhány mozdulattal beledolgozunk a tésztába.
Letakarva hagyjuk pihenni 30-45 percet ill. amíg kb a duplájára kel.
Ha szépen megnőtt a tésztánk, egy hengert formázunk belőle, ami pont körbeér a kuglófformában, majd berakjuk a kivajazott, lisztezett kuglófformába, a végeit összecsípjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük.
Ha túlságosan barnulna a teteje, takarjuk le fóliával. 
Ha megsült, hagyjuk a formában 10-15 percet lefordítva pihenni, majd egyszerűen húzzuk le róla a formát.
 
Amíg hűl, elkészítjük a csokimázat:
Vízgőzön olvasszuk fel a tortabevonó csokit a vajjal, és addig kevergessük, amíg szép fényes, sima és homogén lesz. 
Ha kihűlt a kuglóf, leöntjük a még meleg csokimázzal és még melegen megszórjuk a kókuszreszelékkel.
Hagyjuk jól kihűlni, amíg megdermed a csokoládé rajta, mielőtt szeleteljük.
 
TIPP: Ha nem válik el a tészta a formától: A még meleg formát a kuglóffal együtt megfordítjuk(fejre állítjuk), egy nedves ruhával kb.15 percig letakarjuk, végül leemeljük a formát.
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 
fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!