Betty hobbi konyhája

Sajtos tekercs, avagy a Hajtovány

Ez a csodás recept (is) Limara pékségéből származik.
Fantasztikus sós péksüti. 
 
Nálam ilyenek lettek:
Hozzávalók:
Tészta:
800g liszt
kb. 4,5dl tej
1 evőkanál cukor
40g friss élesztő
2 evőkanál só
1dl olaj
 
Töltelék:
1db tojás
kevés só
200g puha vaj (NEM olvasztott!)
200g reszelt sajt
 
Tetejére:
1db tojás
kb. 50g reszelt sajt
Elkészítés:
 A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk. Készíthetjük kézzel, robotgéppel vagy kenyérsütőgéppel is. Letakarva pihentetjük kb.30-60 percet, ill. amíg kb. a duplájára kel.
A töltelékhez villával kissé felverjük a tojást, sózzuk és belekeverjük a puha vajat, végül hozzáadjuk a reszelt sajtot.
Ha megkelt a tészta, elfelezzük és lisztezett felületen egyenként vékonyra kinyújtjuk. Bekenjük a sajtos-vajas krémmel:
 
Föltekerjük, mint a piskótatekercset, majd trapézokat vágva, feldaraboljuk:
 
Mindjárt sütőpapíros tepsibe fektetjük őket, bekapcsoljuk a sütőt 180 fokosra, amíg az bemelegszik, hagyjuk még őket még pihenni.
Majd lekenjük 1 felvert tojással, megszórjuk egy kevés reszelt sajttal a tetejüket.
Kb. 25 perc alatt megsütjük, aztán egy papírtörlőre rakjuk őket, mert egy kevés vaj kifolyhat belőle, ami megáll a sütőpapíron.
Szóval nem kell megijedni, egy kevés kifolyás még normális, belefér… 🙂
 
Ugyanez máskor:
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 
fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!