Ez a csodás recept (is) Limara pékségéből származik.
Fantasztikus sós péksüti.
Nálam ilyenek lettek:
Hozzávalók:
Tészta:
200g öregtészta
800g liszt
kb. 4,5dl tej
1 evőkanál cukor
40g friss élesztő
2 evőkanál só
1dl olaj
Töltelék:
1db tojás
kevés só
200g puha vaj (NEM olvasztott!)
200g reszelt sajt
Tetejére:
1db tojás
kb. 50g reszelt sajt
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk. Készíthetjük kézzel, robotgéppel vagy kenyérsütőgéppel is. Letakarva pihentetjük kb.30-60 percet, ill. amíg kb. a duplájára kel.
A töltelékhez villával kissé felverjük a tojást, sózzuk és belekeverjük a puha vajat, végül hozzáadjuk a reszelt sajtot.
Ha megkelt a tészta, elfelezzük és lisztezett felületen egyenként vékonyra kinyújtjuk. Bekenjük a sajtos-vajas krémmel:


Mindjárt sütőpapíros tepsibe fektetjük őket, bekapcsoljuk a sütőt 180 fokosra, amíg az bemelegszik, hagyjuk még őket még pihenni.
Majd lekenjük 1 felvert tojással, megszórjuk egy kevés reszelt sajttal a tetejüket.
Kb. 25 perc alatt megsütjük, aztán egy papírtörlőre rakjuk őket, mert egy kevés vaj kifolyhat belőle, ami megáll a sütőpapíron.
Szóval nem kell megijedni, egy kevés kifolyás még normális, belefér… 🙂
Ugyanez máskor:
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: