200g búzaliszt búzacsírával
3dl forró víz
200g búzaliszt búzacsírával
100g teljes kiőrlésű búzaliszt
20g búza- vagy tönkölykorpa
1 evőkanál só
1 evőkanál cukor
1 evőkanál cukor
3 evőkanál olaj
30g friss élesztő
2dl író
50g tökmag
50g szezámmag
50g lenmag
50g napraforgómag
Elkészítés:
A 200g lisztet leöntjük forró vízzel, robotgéppel összedolgozzuk, fóliával letakarjuk és 2-3 órát állni hagyjuk.
Majd a magok kivételével hozzáadjuk a többi anyagot és jól kidolgozzuk a tésztát. A végefelé keverjük bele a magvakat.
Letakarva hagyjuk pihenni amíg kb. a duplájára kel.
Ha szépen megkelt, egyszer átgyúrjuk és ismét pihenni hagyjuk, kb. fél órát.
Lisztezett felületre borítjuk, 8 egyforma részre osztjuk. Minden darabot először gombócra formázunk. Majd egy kevés búza-vagy tönkölykorpával kevert lisztet szórunk a lapra ahol dolgozunk és a gombócokat egyenként kilapogatjuk, majd ovális alakúra kinyújtjuk, aztán föltekerjük. Mindjárt sütőpapíros tepsire fektetjük.
A sütőt 200 fokra bekapcsoljuk, az aljába egy edénybe vizet rakunk, hogy majd gőzös sütőben süljön a kifli. Amíg a sütő melegszik, hagyjuk a kifliket letakarva pihenni.
Majd a kifliket jól lespricceljük hideg vízzel, tetejükre szórhatunk még ízlés szerint egy kis magot, és kb. 30 perc alatt megsütjük, majd rácson hagyjuk kihűlni.
Nagyon finom ízletes a magvaktól, kívül ropogós, belül puha kifli lesz belőle.
Lisztezett felületre borítjuk, 8 egyforma részre osztjuk. Minden darabot először gombócra formázunk. Majd egy kevés búza-vagy tönkölykorpával kevert lisztet szórunk a lapra ahol dolgozunk és a gombócokat egyenként kilapogatjuk, majd ovális alakúra kinyújtjuk, aztán föltekerjük. Mindjárt sütőpapíros tepsire fektetjük.
A sütőt 200 fokra bekapcsoljuk, az aljába egy edénybe vizet rakunk, hogy majd gőzös sütőben süljön a kifli. Amíg a sütő melegszik, hagyjuk a kifliket letakarva pihenni.
Majd a kifliket jól lespricceljük hideg vízzel, tetejükre szórhatunk még ízlés szerint egy kis magot, és kb. 30 perc alatt megsütjük, majd rácson hagyjuk kihűlni.
Nagyon finom ízletes a magvaktól, kívül ropogós, belül puha kifli lesz belőle.
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: