Betty hobbi konyhája

Nutellás kifli

Hozzávalók (16db-hoz):
Tészta:
500g liszt
csipet só
50g barna cukor
20g friss élesztő
50g puha vaj
1db tojás
kb. 2,5dl tej
 
Töltelék:
Nutella
 
Tetejére:
1db tojás
kevés vajjal fölolvasztott tortabevonó csoki
mandula
 
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, vékonyan belisztezve, letakarva pihenni hagyjuk kb. 30-45 percet, ill. amíg kb. a duplájára kel.
Ha megkelt a tészta, elfelezzük, mindkét darabot átgyúrjuk, gombócot formázva belőlük ismét pihentetjük kb. fél órát.
Majd mindkét tésztát egyenként kb. 0,5cm vékony kör alakúra kinyújtjuk.
Egy éles késsel vagy pizzavágóval 8db cikkre vágjuk.
Minden cikknek a szélesebb végére 1 kiskanál nutellát halmozunk:
 
 A cikkeket föltekerjük, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük:
 
Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra, amíg az bemelegszik, hagyjuk a kifliket pihenni.
Végül egy kissé felvert tojással lekenjük a tetejüket, majd betoljuk a forró sütőbe, és kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
Rácsra rakva hagyjuk kihűlni.
 
Nem muszáj csokival becsíkozni a tetejét, de véleményem szerint sokkal mutatósabb lesz… 🙂
 
Tetszés szerint megszórhatjuk a lekenés után mandulával is:
Nutellas kifli5
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 
fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!