Hozzávalók (16db-hoz):
Tészta:
500g liszt
csipet só
50g barna cukor
20g friss élesztő
50g puha vaj
1db tojás
kb. 2,5dl tej
Töltelék:
Nutella
Tetejére:
1db tojás
kevés vajjal fölolvasztott tortabevonó csoki
mandula
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, vékonyan belisztezve, letakarva pihenni hagyjuk kb. 30-45 percet, ill. amíg kb. a duplájára kel.
Ha megkelt a tészta, elfelezzük, mindkét darabot átgyúrjuk, gombócot formázva belőlük ismét pihentetjük kb. fél órát.
Majd mindkét tésztát egyenként kb. 0,5cm vékony kör alakúra kinyújtjuk.
Egy éles késsel vagy pizzavágóval 8db cikkre vágjuk.
Minden cikknek a szélesebb végére 1 kiskanál nutellát halmozunk:
A cikkeket föltekerjük, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük:
Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra, amíg az bemelegszik, hagyjuk a kifliket pihenni.
Végül egy kissé felvert tojással lekenjük a tetejüket, majd betoljuk a forró sütőbe, és kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
Rácsra rakva hagyjuk kihűlni.
Nem muszáj csokival becsíkozni a tetejét, de véleményem szerint sokkal mutatósabb lesz… 🙂
Tetszés szerint megszórhatjuk a lekenés után mandulával is:
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: