Betty hobbi konyhája

Bögrés palacsinta

Nemrégen jött szembe velem ez a különös palacsintarecept. Na jó, nem is olyan különös, csak kicsit más, mint a megszokott… 🙂
Könnyű, levegős a tésztája, olyan mint a piskóta és vastagabbra van sütve, mint a hagyományos pali.
Azzal kezdtem, hogy a bögrém mindjárt lemértem. 2,5dl!
A megadott mennyiségből én 12db 20cm átmérőjű palacsintát sütöttem ki.
 
 
Hozzávalók:
4db tojás
csipet só
2 csomag vaníliás cukor
2 bögre tej
1/4 bögre olaj
2 bögre liszt
én személy szerint soha nem teszek a palacsintatésztába cukrot(csak a vaníliás cukrot), mert a töltelék úgyis édes ami belekerül, de aki inkább úgy szereti nyugodtan tehet bele ízlés szerint 1-2 evőkanál cukrot is
 
+kevés olaj a kisütéshez
 
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjékből egy csipet sóval kemény habot verünk.
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, majd folyamatos keverés közben hozzáadjuk a tejet, olajat, és a lisztet.
Végül óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert fehérjét.
(Tényleg olyan állagú is lesz, mint egy piskótatészta)
 
Egy teflonos/tapadásgátlós sütőben kb. 20cm átmérőjű palacsintákat sütünk.
 
Ízlés szerint megtöltjük, föltekerjük vagy háromszögre hajtogatjuk és porcukorral is megszórhatjuk a tetejét.
 
Természetesen süthetünk ízlés szerint  kisebbet is, vastagabbat is, vékonyabbat is… 🙂 
 
Recept forrása: Konyhabuli
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 
fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!