Betty hobbi konyhája

Mandarinos Ricottás krémtorta

Hozzávalók(24cm-es tortaformához):
Tésztához:
2db tojás
csipet só
70g porcukor
1 csomag vaníliás cukor
3 evőkanál olaj
70g liszt
 
“Töltelék”:
kb.350-400g lecsöpögtetett mandarin (lehet friss is, konzerv is)
 
Krémhez:
250g ricotta
80g porcukor
1dl limette
4 lap zselatin
250g habtejszín
1 csomag habfixáló
 
Gyümölcskocsonyához:
1 kis doboz mandarinkonzerv (300g: 175g mandarin-125g lé)
1 evőkanál méz
4 lap zselatin
Elkészítés:
A tortaformát kivajazzuk és belisztezzük vagy sütőpapírt rakunk a tortakarika aljába.
 A sütőt 160 fokra bekapcsoljuk.
A piskótához a tojásokat a cukrokkal és a sóval jó habosra(kb. 10 perc) kikeverjük. További folyamatos keverés közben hozzácsorgatjuk az olajat. Végül óvatosan beleforgatjuk a lisztet. A tortaformába öntjük a masszát, elsimítjuk a tetejét és betoljuk a forró sütőbe. Kb. 15-20 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizhetjük. Ha kész, kivesszük, hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt, szorosan egymás mellé rápakoljuk a mandarint.
 
Közben elkészítjük a ricottás krémet:
A zselatinlapokat hideg vízbe beáztatjuk.
A ricottát a porcukorral simára keverjük.
A tejszínt a habfixálóval fölverjük, majd hűtőbe tesszük.
Az 1dl limettát fölmelegítjük(de nem forraljuk!) és a jól kinyomkodott zselatint föloldjuk benne. Majd folyamatos keverés közben a ricottás krémhez csurgatjuk. Végül óvatosan beleforgatjuk a lehűtött, felvert tejszínhabot.
A krémet ráöntjük a gyümölcsös piskótára és minimum 4 órára hűtőbe rakjuk.
 
A gyümölcskocsonyához a konzerv mandarint a levével együtt és 1 evőkanál mézzel finomra pürésítjük. A felét felmelegítjük(nem forraljuk!) és feloldjuk benne a jól kinyomkodott lapzselatint. Majd hozzákeverjük a másik felét és végül ráöntjük a jól lehűtött tortára. (Ne ijedjünk meg, hogy nagyon folyós meg fog dermedni!)
Ismét hűtőbe rakjuk néhány órára, de legjobb ha egy egész éjszakát van hűtőben, mielőtt felvágjuk.
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 
fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   
Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!