200g kenyérliszt
100g világos rozsliszt
10g burgonyapehely
1 evőkanál cukor
15g friss élesztő
2dl víz
1 evőkanál só
50g puha vaj
100g tökmag
100g világos rozsliszt
10g burgonyapehely
1 evőkanál cukor
15g friss élesztő
2dl víz
1 evőkanál só
50g puha vaj
100g tökmag
Tetejére:
kb. 20g tökmag durvára vágva
kb. 20g tökmag durvára vágva
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit a tökmag kivételével összedolgozzuk.
A tészta hozzávalóit a tökmag kivételével összedolgozzuk.
A dagasztás végefelé adjuk csak hozzá a tökmagot és gyúrjunk egy rugalmas tésztát.
Vékonyan belisztezve, letakarva pihentessük amíg kb. a duplájára kel.
Közben kb. félidőben gyúrjuk át egyszer.
Vékonyan belisztezve, letakarva pihentessük amíg kb. a duplájára kel.
Közben kb. félidőben gyúrjuk át egyszer.
Majd megformázzuk és a sütőpapírral bélelt jénaiba rakjuk, tetejét rárakva ismét pihentetjük kb. 30 percet.
Tetszés szerint bevágjuk a kenyér tetejét, bespricceljük hideg vízzel és megszórjuk a durvára vágott tökmaggal. A jénai tetejét rárakva ismét hagyjuk pihenni amíg bemelegszik a sütő, amit csak ekkor kapcsolunk be 220 fokra melegedni.
A jénai tetejét is jól bespricceljük hideg vízzel, majd ha forró a sütő, betoljuk a kenyeret és kb. 50 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
Végül rácson hagyjuk kihűlni.
Tetszés szerint bevágjuk a kenyér tetejét, bespricceljük hideg vízzel és megszórjuk a durvára vágott tökmaggal. A jénai tetejét rárakva ismét hagyjuk pihenni amíg bemelegszik a sütő, amit csak ekkor kapcsolunk be 220 fokra melegedni.
A jénai tetejét is jól bespricceljük hideg vízzel, majd ha forró a sütő, betoljuk a kenyeret és kb. 50 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
Végül rácson hagyjuk kihűlni.
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: