Betty hobbi konyhája

Mézeskalács keksz

(sajnos kézügyesség hiányában a díszítés nem éppen egy profi munka, de a gyerekekkel együtt remek délutáni program és időtöltés ez a mézes sütés és díszítgetés)

A megadott mennyiségből én 75 db kekszet sütöttem ki.
 
Hozzávalók:
200g méz
150g vaj 
250g porcukor
3db egész tojás
1 kiskanál szódabikarbóna
1/2 csomag(15g) mézeskalács fűszerkeverék
750g finomliszt
 
Elkészítés:
A mézet a vajjal összemelegítjük, de csak annyira amíg a vaj teljesen felolvad.

 

A tojásokat kézi mixerrel kissé felverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, szódabikarbónát és a mézeskalács fűszerkeveréket és jól összeturmixoljuk.
 

Beleöntjük a vajas-mézes keveréket és jól összekeverjük.

 

Végül belekeverjük a lisztet és egy fakanállal összedolgozzuk a tésztát, amíg elválik az edény falától.

Konyharuhával letakarva legalább 1 napig szobahőmérsékleten hagyjuk állni.
Majd kb. fél cm vékonyra kinyújtjuk a tésztát és tetszés szerint kisszaggatjuk.
 

Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a kekszeket egymástól kicsit távolabb, mert picit megduzzadnak, és 160 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük.

 

A sütőpapíron hagyhatjuk is kihűlni, majd ha már teljesen hideg, tetszés szerint díszíthetjük.

 

TIPP: Én ajánlanám a próbasütést 1-2 db-bal, azzal kiderül, hogy mennyi az az idő, ami alatt nem ég meg, nem lesz kemény, és a belseje is átsül.
Egyébként akkor lesz kemény alapvetően, ha túlsül. De ha kemény is lesz, a fémdobozos almás módszerrel ca. 1 hét alatt mindig megpuhul, mert tényleg 1-2 percen múlik, hogy ici-picit túlsül-e…

 
Ugyanez máskor:
(gyerekkezekkel díszítve😍)
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 
fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   
Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!