Betty hobbi konyhája

Bajor vajaskeksz

 
Nálunk ez az egyik nagy kedvenc a kekszek közül, annyira finom, ízletes, hogy ezt rendszeresen készítem. Hozzávalók szempontjából is igen egyszerű, ugyanúgy mint az elkészítése is. Mindenféle díszítés nélkül is egy remek is kis nasi… 🙂
 
Hozzávalók:
250g liszt
125g vaj
125g cukor
4db tojássárga
1/2 citrom lereszelt héja (elhagyható)
 
Megkenéshez:
1db tojássárga (elhagyható)
 
Tetejére:
tetszés szerint magok, cukrok, stb…
 
Elkészítés:
Minden hozzávalóval viszonylag gyorsan gyúrjunk tésztát, hogy a vaj ne olvadjon meg teljesen. Cipót formázva, alufóliába csomagolva tegyük hűtőbe kb. 1 órát pihenni.
Majd nyújtsuk ki kb. fél cm vékonyra és tetszés szerinti formákat szúrjunk ki belőle.
Majd sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük a kekszeket.
Megkenés: ha egy kevés vízzel kikevert tojássárgával lekenjük, fényes, sárgás színűek lesznek. Ha nem kenjük le semmivel, matt és sápadt lesz (ami ugye nem probléma, ha sütés után díszítjük).
Ízlés szerint rakhatunk rá diót, mandulát, mogyorót, cukrot… stb.
200 fokra előmelegített sütőben világos sárgára sütjük kb. 10-15 perc alatt.
Ha kihűlt, tetszés szerint lehet még díszíteni.
 
 
TIPP: A hozzávalók szempontjából célszerű együtt készíteni a Fahéjas csillaggal (ott a tojásfehérje kell, itt a sárgája…)
 
Recept forrása: “morzsi”
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 
fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Betty B. says:

    Szia Zsuzsi! Ne haragudj, hogy csak most reagálok, nyaralni voltunk és nem volt netem…Köszönöm a kedves szavakat, nagyon örülök, hogy bejönnek a receptek, és annak még jobban, ha máskor is visszanézel hozzám. Bár mostanában eléggé leragadtam a kovászos dolgoknál, annyira magával ragadott a kovászolás… 🙂 De igyekszek újabb recepteket is felrakni.Üdv. Betty

  2. Kedves Betty! Ma találtam rá a blogodra és úgy tűnik igazi kincsesbányára bukkantam! Kovászos receptet kerestem és találtam, de még milyeneket! Most sül a túrós pogácsád, a bajor kekszed pedig már köddé is vált néhány rossz manó pocakjában de az illata belengi az egész házat…Köszönöm nagyon, jövök még!Zsuzsi


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!