250g liszt
100g cukor
1 csomag vaníliás cukor
1db citrom lereszelt héja
150g finomra darált/őrölt mandula
1db tojás
200g szobahőmérsékletű vaj
Töltelék:
lekvár
Tetejére:
porcukor
porcukor
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, cipót formázva, alufóliába csomagolva hűtőbe rakjuk 1 órára.
Porcukorral meghintett munkalapon 3-4mm vékonyra kinyújtjuk és kiszaggatjuk a formákat.
Sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük a kekszeket.
Ha teljesen kihűltek, lekvárral összeillesztjük őket.
Végül porcukorral meghintjük.
Tetszés szerint díszíthetjük a legfelső kis kekszet cukormázzal, csokival, szórócukorral…stb.
Ha teljesen kihűltek, lekvárral összeillesztjük őket.
Végül porcukorral meghintjük.
Tetszés szerint díszíthetjük a legfelső kis kekszet cukormázzal, csokival, szórócukorral…stb.
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: