Betty hobbi konyhája

Tejfölös Mascarponekrémes Gyümölcsös süti – Sütés nélkül

 
Ehhez a finomsághoz Torma konyhájában találtam az ötletet. Már egy ideje szemeztem az említett recepttel, de valahogy (még) nem került rá sor…
Így az ünnepek után rendelkeztem még némi “süteményes maradékkal”(mascarpone,tejszín…), amit már fel kellett használni.
Torma sütije adta ehhez az alapötlet. Köszi Torma! 🙂
Ahogy fentebb írtam, mivel “maradékokból” készült, azért lettek a mennyiségek is sacc/kb megadva.
Fantasztikusan finom krémes desszert. Nagyon gyorsan összeállítható, de egy éjszakát sajnos muszáj hűteni a fogyasztás előtt!
 
Hozzávalók:
kb. 100-120g babapiskóta
kb. 3-4 evőkanál lekvár (ízlés szerint)
kb. 250g mascarpone
kb. 3 evőkanál cukor (ízlés szerint lehet több-kevesebb)
1 csomag vaníliás cukor
kb. 1,5dl tejföl
1 evőkanál citromlé
kb. 1-1,5dl tejszín
kb. 300g friss vagy fagyasztott vegyes gyümölcs
Elkészítés:
1. A babapiskótát egy szögletes üveg- vagy kerámiatálba fektetjük szorosan egymás mellé.
2. Lekenjük a lekvárral.
3. Az alaposan lecsöpögtetett gyümölcs felét elosztjuk rajta. 
4. A mascarponét kikeverjük a cukrokkal, a tejföllel, és a citromlével, végül belekeverjük a keményre vert tejszínhabot. Majd rákenjük a krémet a gyümölcsös piskótára.
5. Végül a maradék gyümit is elosztjuk a tetején és hűtőbe rakjuk egy éjszakára.
6. Másnap kockára vágva tálaljuk.
TIPP: Ízlés szerint variálható a lekvár és a gyümölcsök fajtájának variálásával 🙂
Sőt még egy kis reszelt vagy olvasztott csokival is meg lehet bolondítani a tetején…
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 
fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!