Betty hobbi konyhája

Húsos táska


Hozzávalók (16db-hoz):
Tésztához:
500g liszt
2,5dl tej
25g friss élesztő
1 kiskanál cukor
1 evőkanál só
15g burgonyapehely
1db tojás
50g puha vaj
 
Töltelékhez:
300g darált hús
1 kisebb fej vöröshagyma
1 kis konzerv sűrített paradicsom
kb. 200g kockázott paradicsom
1-2 evőkanál ketchup
só, bors, Oregano
 
Tetejére:
1db tojás
ízlés szerint reszelt sajt és/vagy szezámmag
Elkészítés:
Először a tölteléket készítjük el, hogy legyen ideje jól kihűlni, mert hidegen kell majd a tésztába csomagolni.
Kevés olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a darált húst, és puhára pároljuk. Ízesítjük sóval, borssal, oregánoval. Majd hozzáadjuk a paradicsomot, ketchupot és a paradicsompürét és összeforraljuk. Végül félretesszük és hagyjuk kihűlni.
A tésztához a hozzávalókból egy lágyabb kelt tésztát készítünk. Vékonyan belisztezve, letakarva pihentetjük, amíg kb. a duplájára kel. Kb. félidőben egyszer átgyúrjuk a tésztát.
Ha szépen megkelt, 16 db egyenlő részre osztjuk (én megfeleztem a cipót, majd a feleket is feleztem, aztán azokat újra, amíg 16 db-ot kaptam).
A tésztadarabokat egyenként kis gombóccá formázzuk, és hagyjuk 10-15 percet pihenni.
Majd a gombócokat egyenként kb. 12cm nagyságú kör formára kinyújtjuk.
Egy evőkanál kihűlt tölteléket a tészta alsó harmadára rakunk.
Ízlés szerint rakhatunk még a töltelékre egy kis sajtot is.
Majd összehajtjuk félbe a tésztát(a töltelékre rá a tészta másik felét), a széleit ujjunkkal lenyomkodjuk, végül egy villával még egyszer rányomunk ott ahol előzőleg ujjal lenyomtuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk és ismét hagyjuk kb. 15 percet pihenni.
Lekenjük egy felvert tojással és ízlés szerint megszórjuk reszelt sajttal és/vagy szezámmaggal.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
Rácsra rakva hagyjuk kihűlni, ill. még melegen fogyaszthatjuk.

"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 
fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!