Betty hobbi konyhája

Csörögefánk / Forgácsfánk


Hozzávalók:
450g liszt
csipet só
40g porcukor
6db tojássárga
180g tejföl
80g olvasztott vaj
 
Sütéshez:
olaj
csorogefank
Elkészítés:
A hozzávalókat egy közepesen kemény tésztává gyúrjuk össze, amikor már nem ragad a deszkához és szép homogén, letakarva pihentetjük kb. 30 percet.
Vékonyan belisztezett deszkán kb. 2-3 mm vékonyra kinyújtjuk a tésztát, derelyevágóval 4-5 cm széles csíkokra vágjuk, majd ferdén kockákat vágunk rajta, úgy hogy rombusz forma legyen belőlük. A rombuszok közepét is bevágjuk kb. 1-2 cm hosszan. Ezen a metszésen áthúzzuk az egyik csúcsot (tetszés szerint lehet akár mind a kettőt is…).
Majd bő, nem túl forró olajban néhány perc alatt megsütjük mindkét oldalát. Papírtörlőre tesszük lecsöpögtetni.
Végül porcukorral megszórva + ízlés szerinti lekvárral kínáljuk.
 
Recept forrása: Limara
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 
fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   
Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!