Hozzávalók:
2x275g vajas vagy sima leveles tészta
Krémhez:
6dl víz
100g cukor
3 csomag vaníliás pudingpor
6db tojásfehérje
70g porcukor
Tetejére:
porcukor
Elkészítés:
A kinyújtott leveles tésztát villával megszurkáljuk, majd sütőpapíros tepsin 200 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük. Majd félretesszük és hagyjuk teljesen kihűlni.
A tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük.
A vizet a cukorral és a pudingporral egy nagyobb edényben teljesen simára kikeverjük. Közepes lángon megfőzzük a pudingot. Ha besűrűsödött, visszavesszük a lángot és óvatosan beleforgatjuk a felvert fehérjét. Addig forgatjuk benne, amíg teljesen egynemű lesz, ez tart néhány percet, így közben a hab is meg tud főni.
Az egyik kihűlt tésztára még forrón rákenjük a krémet, lehetőleg egyenletesen elsimítjuk rajta.
A másik kihűlt tésztalapot egy recés késsel felkockázzuk, majd ugyanabban a sorrendben rápakoljuk a krém tetejére.
Hűtőben jól lehűtjük, legjobb ha egy éjszakát is pihen a hűtőben. Végül porcukorral megszórjuk és kockára vágva tálaljuk.
A fent megadott mennyiségből nekem egy kb. 40x24cm nagyságú, 4 cm magas sütemény született.
TIPP: Ha még magasabbra szeretnénk a krémet, készíthetjük:
a, vagy kevesebb tésztán ugyanezt a mennyiséget
b, vagy 9 tojásból (9dl víz, 150g cukor, 4 cs. pudingpor, 9 tojásfehérje, 100g porcukor), ill. ennek megfelelően akár még több fehérjéből is…
a, vagy kevesebb tésztán ugyanezt a mennyiséget
b, vagy 9 tojásból (9dl víz, 150g cukor, 4 cs. pudingpor, 9 tojásfehérje, 100g porcukor), ill. ennek megfelelően akár még több fehérjéből is…
Recept forrása: Napfény és Fűszer
Ugyanez máskor:
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: