Betty hobbi konyhája

20-as fehér kenyérke

Ez a kenyérke ezekkel a mennyiségekkel azért született meg, mert nálunk sokszor megmarad a “normál” adagos kenyérből… 🙁
Végre sikerült megtalálnom azt a mennyiséget, ami pont optimális a mi kis családunknak és gondoltam, meg is osztom, mert talán másnak is hasznos lehet egy ilyen kis fél kilós… 🙂
 
Hozzávalók (egy kb. 600g-os cipóhoz):
20dkg kenyérliszt
2dkg burgonyapehely
2 kiskanál só
2dl langyos víz
1 kiskanál cukor
1dkg friss élesztő
2dkg olvasztott vaj

Elkészítés:
A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, hogy egy lágyabb, de nem ragacsos tésztát kapjunk. Liszttől függően, lehetséges, hogy igényel még a tészta némi lisztet, akkor korrigáljuk szükség szerint.
Vékonyan belisztezve, letakarva pihentetjük amíg kb. a duplájára kel. Kb. félidőben átgyúrjuk egyszer.
Vékonyan lisztezett felületen vagy szilikonlapon megformázzuk, majd sütőpapírral bélelt jénaiba rakjuk, annak a tetejét ráhelyezve pihentetjük ismét amíg kb. a duplájára kel.
Majd egy éles késsel tetszés szerint bevágjuk a kenyér tetejét, és addig hagyjuk még kelni, amíg bemelegszik a sütő 220 fokra, miközben a vágások is valamelyest szétnyílnak.
A jénai és a kenyér tetejét is jól bespricceljük hideg vízzel és betoljuk az előmelegített sütőbe.
Kb. 45 perc után én levettem a tetejét és úgy sütöttem még 10 percig.
Végül lespricceltem hideg vízzel és rácsra tettem kihűlni.
Itt szezámmaggal a tetején:

"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 
fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!