Hozzávalók:
200g öregtészta
200g kenyérliszt
20g burgonyapehely
2 kiskanál só
1 kiskanál cukor
10g friss élesztő
2dl víz
20g olvasztott vaj
200g öregtészta
200g kenyérliszt
20g burgonyapehely
2 kiskanál só
1 kiskanál cukor
10g friss élesztő
2dl víz
20g olvasztott vaj
szeletelt sonka
reszelt sajt
reszelt sajt
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból egy lágyabb tésztát dagasztunk. Letakarva pihentetjük amíg kb. a duplájára kel, közben átgyúrjuk 1-szer.
Majd 3 egyforma részre osztjuk. Mindegyik darabot kb. 2cm vastagra kisodorjuk.
A rudakat egymás mellé rakjuk és összefonjuk, mint a fonott kalácsot úgy, hogy a fonatok közé 1-1 sonkát rakunk, majd fonjuk tovább. A végéit kissé aláhajtjuk, majd sütőpapírral bélelt jénaiba tesszük, tetejét rárakva pihentetjük még kb. 20 percet.
Majd hideg vízzel lespricceljük a jénai tetejét, és a fonatot is, majd megszórjuk reszelt sajttal, tetejét rárakva 200 fokra előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük.
Rácsra rakva hagyjuk kihűlni.
A tészta hozzávalóiból egy lágyabb tésztát dagasztunk. Letakarva pihentetjük amíg kb. a duplájára kel, közben átgyúrjuk 1-szer.
Majd 3 egyforma részre osztjuk. Mindegyik darabot kb. 2cm vastagra kisodorjuk.
A rudakat egymás mellé rakjuk és összefonjuk, mint a fonott kalácsot úgy, hogy a fonatok közé 1-1 sonkát rakunk, majd fonjuk tovább. A végéit kissé aláhajtjuk, majd sütőpapírral bélelt jénaiba tesszük, tetejét rárakva pihentetjük még kb. 20 percet.
Majd hideg vízzel lespricceljük a jénai tetejét, és a fonatot is, majd megszórjuk reszelt sajttal, tetejét rárakva 200 fokra előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük.
Rácsra rakva hagyjuk kihűlni.
TIPP: nálunk még langyosan el szokott fogyni…nem éri meg a kihűlt állapotot…
Tetszés szerint lehet tépkedni a fonatokat vagy szeletekre vágni is…
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: