Hozzávalók (24cm-es formához):
450g liszt
csipet só
80g cukor
20g friss élesztő
2dl kókusztej
1db tojás
50g olvasztott vaj
Tetejére:
kb. 0,5dl kókusztej
cukor
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, hogy lágyabb, de nem ragacsos tésztát kapjunk.
Készíthetjük kenyérsütőgéppel, konyhai robotgéppel vagy akár kézzel is.
Letakarva kelesztjük amíg kb. a duplájára kel, kb. félidőben átgyúrjuk egyszer.
Majd 3 egyforma részre vágjuk. Mindhárom darabot kisodorjuk kb. 70cm-es darabra.
Majd összefonjuk őket, így egy kb. 50cm-es kalácsot kapunk.
Kivajazott formába rakjuk, a végeit kissé összenyomjuk.
Letakarva ismét pihentetjük, amíg a sütő 180 fokra bemelegszik, amit csak ekkor kapcsolunk be.
Majd a tetejét bekenjük kókusztejjel és megszórjuk cukorral.
Végül kb. 30-35 perc alatt megsütjük. Rácsra rakva hagyjuk kihűlni.
Langyosan már akár meg is vághatjuk, úgy is nagyon finom.
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: