Hozzávalók:
2db tojás
120g cukor
1cs. vaníliás cukor
1dl olaj
1dl citromlé
1db citrom reszelt héja és kifacsart leve
200g liszt
1 kiskanál szódabikarbóna
Tetejére:
tetszés szerint:
– megszórhatjuk csak porcukorral vagy
– leönthetjük porcukor és citromlé keverékéből készített mázzal vagy
– leönthetjük kész citrom ízű Fondant-al vagy cukormázzal
Elkészítés:
Gépi mixerrel vagy konyhai robotgéppel az egész tojásokat a cukrokkal habosra felverjük.
VAGY: szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük és a végén forgatjuk a lisztes, cukros sárgákhoz. A sárgáját a cukrokkal fehéredésig felverjük.
Majd hozzáöntjük az olajat, a citromlét, a citrom lereszelt héját, és kifacsart levét, és elkeverjük. Végül hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet. Így addig keverjük csak, amíg teljesen egynemű lesz a tészta.
Kivajazott, lisztezett formába öntjük és 180 fokosra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával mindenképp ajánlatos ellenőrizni.
Ha kihűlt, tetszés szerint megszórjuk porcukorral vagy a fent említett mázzal is bekenhetjük.
A felső képeken szilikonformában készült, amiben a súlytól eléggé elszélesedett a süti. Mert ugye a szilikon puha, könnyű, nem fixen stabilak az oldalak…
Itt ugyanez őzgerinc formában:
Itt kuglófformában:
Itt narancssal:
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: