Hozzávalók:
1cs.(275g) leveles tészta
Krémhez:
3dl tej
100g cukor
40g keményítő
4db tojás sárgája
1/2 vaníliarúd
Tetejére:
fehér csoki vagy fondant
Elkészítés:
A vékonyra nyújtott leveles tésztát sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, villával megszurkáljuk.
200 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20perc alatt megsütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Végül 3 egyforma részre vágjuk.
A krémhez 1dl tejet a fele cukorral és a keményítővel simára keverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgákat és jól kikeverjük.
A maradék 2dl tejet, a maradék cukorral és egy fél rúd vanília kikapart belsejével felforraljuk.
1-2 evőkanállal átrakunk a forró vaníliás tejből a tojásos keverékbe és összekeverjük.
Majd a tojásos keveréket beleöntjük a forró tejbe és addig kevergetjük, amíg besűrűsödik. Gyakori kevergetéssel langyosra hűtjük.
Egy lapot megkenünk a krém felével, ráillesztjük a második lapot, azt megkenjük a maradék krémmel, végül a harmadik lapot is rátesszük.
A tetejét leöntjük tetszés szerint olvasztott csokival vagy fondanttal és elsimítjuk rajta.
Végül néhány órára hűtőbe rakjuk, de legjobb egy éjszakát hűteni, mielőtt felvágjuk.
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: