Betty hobbi konyhája

Joghurtos gyümölcstorta

Hozzávalók:
Tésztához:
200g liszt
csipet só
100g cukor(1cs. vaníliás cukorral együtt)
100g vaj
1/2dl tej
 
Krémhez:
350g natúr joghurt
250g Mascarpone
3 evőkanál citromlé
50g cukor (ízlés szerint lehet többet is – nekünk ennyi pont elég)
1 cs. zselatin (por)
 
Tetejére:
250g friss vagy fagyasztott gyümölcs tetszés szerint
1 cs. tortazselé
Elkészítés:
A lisztet a sóval, cukrokkal összekeverjük, majd hozzáadjuk a hideg vajat és kézzel összemorzsoljuk az egészet. Végül hozzáöntjük a tejet és összedolgozzuk a tésztát. Fóliába csomagolva hűtőbe rakjuk 1 órára.
A formát kikenjük vajjal vagy margarinnal.
Majd porcukorral meghintett felületen kinyújtjuk a tésztát valamivel nagyobbra, mint a forma, és beillesztjük a kivajazott formába, a lelógó széleket levágjuk.
 
180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Majd a formában hagyjuk teljesen kihűlni. 
A krémhez a hozzávalókat jól kikeverjük, majd rákenjük a kihűlt tésztára és ismét hűtőbe tesszük 1-2 órára. 
Végül a tején elosztjuk az alaposan lecsöpögtetett gyümölcsöt.
 
A tortazselét a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük és egyenletesen elosztjuk a gyümölcstorta tetején.
 
Jól lehűtjük, mielőtt szeleteljük.
 
Ugyanez máskor:
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 
fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!