Tésztához:
200g liszt
csipet só
100g cukor(1cs. vaníliás cukorral együtt)
100g vaj
1/2dl tej
Krémhez:
350g natúr joghurt
250g Mascarpone
3 evőkanál citromlé
50g cukor (ízlés szerint lehet többet is – nekünk ennyi pont elég)
1 cs. zselatin (por)
Tetejére:
250g friss vagy fagyasztott gyümölcs tetszés szerint
1 cs. tortazselé
1 cs. tortazselé
Elkészítés:
A lisztet a sóval, cukrokkal összekeverjük, majd hozzáadjuk a hideg vajat és kézzel összemorzsoljuk az egészet. Végül hozzáöntjük a tejet és összedolgozzuk a tésztát. Fóliába csomagolva hűtőbe rakjuk 1 órára.
A formát kikenjük vajjal vagy margarinnal.
Majd porcukorral meghintett felületen kinyújtjuk a tésztát valamivel nagyobbra, mint a forma, és beillesztjük a kivajazott formába, a lelógó széleket levágjuk.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Majd a formában hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez a hozzávalókat jól kikeverjük, majd rákenjük a kihűlt tésztára és ismét hűtőbe tesszük 1-2 órára.
Végül a tején elosztjuk az alaposan lecsöpögtetett gyümölcsöt.
A tortazselét a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük és egyenletesen elosztjuk a gyümölcstorta tetején.
Jól lehűtjük, mielőtt szeleteljük.
Ugyanez máskor:
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: