Betty hobbi konyhája

Töltött kifli

Hozzávalók (8db-hoz):
300g kenyérliszt
20g burgonyapehely
1 evőkanál só
kb. 2,2dl tej
1 kiskanál cukor
15g friss élesztő
40g olvasztott vaj
 
Töltelék:
sonka/kolbász
sajt/füstölt sajt ízlés szerint
 
Elkészítés:
A hozzávalókat jól összedolgozzuk, hogy egy közepesen kemény tésztát kapjunk.
Vékonyan belisztezve, letakarva pihentetjük amíg kb. a duplájára kel, közben 1-szer átgyúrjuk.
Enyhén lisztezett felületen 8 egyforma darabba vágjuk a tésztát.
Minden darabot téglalap alakúra kinyújtunk.
Az egyik oldalára rakjuk a sonkát/kolbászt és egy darab szeletelt sajtot. A tészta másik végén kb. 1/3-ig 4 bevágást ejtünk. Ide szórjuk a reszelt sajtot. 
 
Majd az egész szelet felőli oldalról föltekerjük, úgy hogy a sajtos bevágott tészta vége összetekerve mindenképpen alulra kerüljön, különben szétnyílik. 
Sütőpapíros tepsire pakoljuk, hagyjuk pihenni, amíg 180 fokra bemelegszik a sütő, amit csak ekkor kapcsolunk be. 
Majd lespricceljük a kiflik tetejét hideg vízzel, tetszés szerint megszórhatjuk szezámmaggal és gőzös sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük.
 
Receptötlet: Limara
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 
fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!